Ekonom med redovisningsinriktning

Stamford söker nu en skicklig ekonom med redovisningsinriktning till sin ekonomiavdelning. Vi erbjuder dig stora möjligheter att vara med och påverka samt ett utmanande och utvecklande jobb, med placering i fina lokaler i Stockholm!

Det finns många fördelar med att arbeta för oss. Hos oss blir du en del av ett framgångsrikt IT-företag med platt organisation och stabil kundbas. Vi är också ett värderingsstyrt företag med stark laganda, och vi satsar på våra medarbetare och deras möjligheter till kompetensutveckling.

Rollbeskrivning

Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för ekonomi och lönehantering för flera bolag inom Addnode Group. Du rapporterar till Stamfords CFO men arbetar nära systerbolagens ledning. I din roll ingår att förse bolagens VD samt koncernens ekonomistab med finansiella rapporter och uppföljningar enligt gällande rutiner och tidplaner.

Arbetet styrs av koncernens ekonomipolicys samt bolagets verksamhetsbehov utöver bokföringslagen och du ansvarar bland annat för följande löpande uppgifter: budget och prognoser, löpande bokföring, granskning av lönekörning, kundfakturering och periodisering av intäkter samt bokslut, hantering av nyckeltal och ekonomiska analyser. Du ansvarar också inför myndigheterna avseende rapportering och betalning av samtliga skatter.

Verksamheten bedrivs på flera orter varför en del tjänsteresor kan komma att ingå.

Din bakgrund

För att lyckas i tjänsten krävs akademisk utbildning inom ekonomi med redovisningsinriktning samt några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi anser också att det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomiarbete i ett börsnoterat företag.

Du behöver ha avancerad kunskap i Excel samt goda kunskaper i Word och Powerpoint. Vidare ser vi att du behärskar svenska i tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska. Vi tror att du är van vid att hantera olika IT-system.

Personliga egenskaper

Som person är du noggrann, strukturerad och effektiv. Du har också god förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter och klarar av att möta täta deadlines samt arbeta efter strikta rapporteringsrutiner.
Då arbetsbelastning är högre vid kvartalsbokslut, budget och årsbokslut är det viktigt att du är flexibel, stresståligt och kan hantera detta.

Vi tror också att du är prestigelös och kan arbeta såväl med avancerade som med enklare arbetsuppgifter. 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ort: Stockholm

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-12-15
Urvalet sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Jasminka Sovdat, CFO Stamford, eller Kristin Wigren, Affärsområdescontroller Process Management, Addnode Group.

Kontaktuppgifter

Jasminka Sovdat
PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmphc21pbmthLnNvdmRhdEBzdGFtZm9yZC5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5qYXNtaW5rYS5zb3ZkYXRAc3RhbWZvcmQuc2U8L2E+
070-350 29 50

Kristin Wigren
PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmtyaXN0aW4ud2lncmVuQGFkZG5vZGVncm91cC5jb20iIHRhcmdldD1fYmxhbms+a3Jpc3Rpbi53aWdyZW5AYWRkbm9kZWdyb3VwLmNvbTwvYT4=
070-787 45 31

Företagsinformation

Stamford är ett IT företag med unik kompetens inom områdena logistik, detaljhandel och ERP. 
I tjugofem år har vi levererat programvaror, tjänster och skräddarsydda lösningar som tillsammans med vår branschkunskap bidragit till lönsamma affärer för våra kunder. 

Vi har många referenser som dagligen använder våra produkter och tjänster inom detaljhandel, fackhandel, offentlig sektor och fastighetsbolag. Vår långa branscherfarenhet och systemkunnande är ensamt i sitt slag och är nyckeln till våra långa kundrelationer och vårt sammansvetsade team.

Stamford tillhör Addnode Group AB koncernen och har nära samarbete med koncernens olika bolag. Genom denna samverkan har vi representation inte bara i Stockholm och Karlstad utan även i andra delar av Sverige och Europa.

Om Addnode Group

Addnode Group förvärvar, driver och utvecklar entreprenörsdrivna bolag som tillhandahåller programvaror och tjänster till marknader där vi har, eller kan ta, en ledande position. Vi är en Europaledande leverantör av programvaror och tjänster för design, konstruktion och produktdatainformation samt en ledande leverantör av dokument- och ärendehanteringssystem till svensk och norsk offentlig sektor. Över 600 000 ingenjörer och tjänstemän använder dagligen någon av våra systemlösningar.

Vi är 1 500 medarbetare i Sverige, Danmark, Finland, Indien, Norge, Serbien, Slovakien, Storbritannien, Tyskland, USA och Österrike. 2016 uppgick nettoomsättningen till 2 195 MSEK. Addnode Groups B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.