Hallands Hamnar

Lyckad föraviseringspilot

Stamfords föraviseringstjänst Preadvice är nu i full drift hos Hallands Hamnar i Halmstad. Numera föraviseras all containertrafik och chaufförerna tar sig in i och ut ur hamnen själva med den pinkod som systemet ger, förutsatt att chauffören är godkänd av hamnen och att godset är klart för att hämtas eller lämnas.

Systemet bygger på en integration mellan terminalsystemet Portit och grindsystemet, och för att underlätta för chaufförer och åkerier som kör på hamnen har Stamford och Hallands Hamnar tillsammans tagit fram ett antal skräddarsydda utbildningsfilmer.

Efter en framgångsrik pilot med en handfull chaufförer släpptes alla åkerier och chaufförer in i systemet, och redan efter någon vecka kunde en av pilotchaufförerna konstatera att ”jag hinner med en container mer per dag nu”. Belastningen på gatepersonalen har reducerats till ett minimum vilket gör att de kan ägna sin tid åt andra uppgifter i verksamheten.

– Jag är jättenöjd med införandeprojektet och de resultat vi redan har nått, säger Henrik Nanfeldt som är operativ chef på Hallands Hamnar.

Henrik Nanfeldt

Operativ chef för Hallands hamnar

Möt fler kunder inom Hamn och terminal

Norrköpings Hamn

Smidigare personalhantering med Docker

Åhus Hamn & Stuveri

Förnyat avtal med Åhus Hamn

Aalborgs Hamn

Var är båten?

Göteborgs Energihamn

Bunkringsappen gör fartygslivet enklare